Ara

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 1.Dönem 2.ortak yazılı takvimi yayınlanmıştır.

Kas

Veli görüşme saatlerimiz, aşağıdaki tablodaki gibi olup velilerimiz hangi öğretmen ile görüşmek istriyorlarsa belirtilen saatlere göre hareket etmeleri rica olunur.

“Güvenli Okul Yükselen Nesil” anlayışımızı hep birlikte hayata geçirelim..

Kas

Cumhuriyetimizin 100.Yılında Hep Birlikte Okuyoruz

Ağu

23.11.2023 tarihi itibariyle okulumuzun mevcut öğretmen norm bilgileri aşağıdaki gibidir.

Ağu

Okulumuzda sınıfların nasıl oluştuğu, merak edilen konulardan bir tanesi idi. Velilerimizin meraklarını gidermek için okul idaresine başvurduk.

Haberimizde verdiğimiz fotoğrafta, sınıfların dağılım listesinden anlaşılacağı üzere ve edindiğimiz bilgilere göre Osman Ülkümen Ortaokulu´nda yeni sınıfların oluşumlarında denge unsurunun ön plana çıktığını gördük. Buna göre:

- Tüm sınıflara eşit sayıda öğrenci verilmektedir.

- Tüm sınıflarda kız-erkek dengesi sağlanmaktadır.

- Tüm sınıflarda yıl sonu notu 90 puan ve üstü olan öğrenci sayısı eşittir.

- Tüm sınıflara Ahmet, Mehmet, Zeynep, Ayşe, Muhammed, Sude gibi yaygın isimli öğrenciler eşit dağıtılmaktadır.

Bu titiz çalışmaya rağmen velilerimizin sınıf değişimi talepleri ancak Şube Öğretmenler Kurulu kararı ile karşılık bulmaktadır.

Bu titiz çalışmanın örnek olacağı düşüncesiyle kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı hissettik.

Ekm

Okulumuz Okul Aile Birliği yıllık olağan genel kurul toplantısı 27/10/2022 Perşembe Günü saat 11:00'de Toplantı salonunda gerçekleştirilecektir.

Ara

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin karne notlarının ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden, lise öğrencilerinin birinci dönem notlarının ise ikinci dönem yapılacak yüz yüze sınavlarla belirleneceğini açıkladı.

T.C

YENİMAHALLE KAYMAKAMLIĞI

OSMAN ÜLKÜMEN ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

(Okul Kılık Kıyafeti Belirleme Komisyonu Çalışma Tutanağı)

DAYANAK:

a) 26.11.2012 Tarihli ve 2012/3959 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı,

b) 28.08.2013 Tarihli M.E. B 2013/24 Sayılı Genelge,

c) 25.07.2013 Tarihli ve 28178 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan

"Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin değişik 3.Maddesinin 2.Fıkrası" gereği,

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğince okulumuzda kıyafet uygulamasın belirlenmesi amacıyla "Okul Kılık-Kıyafet Belirleme Komisyonu" Okul Aile Birliğinin 13/03/2020 tarih ve 76 no'lu tavsiye kararı doğrultusunda toplanarak çalışmalarını sonuçlandırmıştır.

Bu karara istinaden "Okul kılık kıyafet Belirleme Komisyonu" toplanarak çalışmalarını sonuçlandırıp aşağıdaki şekilde kararlar almıştır. Buna göre;

ALINAN KARARLAR

1.      2020/2021 Eğitim-Öğretim yılı ve sonraki yıllarda okula kayıt kız ve erkek öğrencilerin aşağıda belirlenen yeni kıyafetle, diğer sınıflarda okuyan öğrencilerin ise önceki kıyafetleri ile okula devam etmelerine( isteyenlerin yeni kıyafet  ile gelebilmelerine)

2.      Her kişi ve kuruluşa serbest rekabet ortamında fırsat eşitliği sağlamak amacıyla belirlenen kıyafetlerin okulun ilan panosu ile web sayfasında duyurulmasına,

3.      Anlaşmalı mağazamız bulunmamakta olup kıyafetler örneğine uygun olmak kaydıyla istenilen mağazalardan temin edilmesine,

4.      Komisyon kararına uygun olmayan formanın kabul edilmemesine,

5.      Öğrenci kıyafet uygulamasında yazlık ve kışlık  olarak herhangi bir uygulama yoktur.

6.      Kıyafetlerin renk ve modelleri aşağıdaki gibi belirlenmesine (EK-1)

7.      Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin kılık ve kıyafet sınırlamaları ile ilgili hükümlerin uygulanmasına,

Oy birliği ile karar verildi.

Osman Ülkümen Ortaokulu Müdürlüğü 2020/2021 Eğitim Öğretim Yılı . 5.sınıflar için  öğrenci kıyafetleri detayları aşağıdaki gibidir:

Ortaokul Erkek Öğrenciler:

Thsirt: penye lacoste kumaştan  Bordo renkte olacak

Pantolon: kanvas kumaştan Siyah  renkte olacak

Sweatshirt: Üç iplik diyagonel Kumaştan Bordo renkte olacak

Ortaokul Kız Öğrenciler:

Thsirt: penye lacoste kumaştan  Bordo renkte olacak

Pantolon: kanvas likralı  kumaştan Siyah  renkte olacak

Sweatshirt: Üç iplik diyagonel Kumaştan Bordo renkte olacak