ANKARA / YENİMAHALLE - Osman Ülkümen Ortaokulu

TARİHÇEMİZ

OSMAN ÜLKÜMEN ORTAOKULUNUN TARİHÇESİ VE BUGÜNKÜ DURUMU

1-  Osman Ülkümen Ortaokulu Ankara ilinin Yenimahalle İlçesine bağlı Şentepe Semtinin Kızılcahamam Caddesi, Güventepe mahallesinde 1974 yılında eğitim öğretime açılmıştır.İlk olarak A blok okula adını veren Osman ÜLKÜMEN (1915-1971)  adına yakınları tarafından yaptırılmış, sonra okul çevresinin hızla göç alması ve okulun çevre ihtiyacının karşılayamaz hale gelmesinden dolayı 1991 yılında ek B Blok yaptırılıp hizmete açılmıştır. 1993 yılına kadar Osman Ülkümen İlkokulu, 1993  yılından sonra Osman Ülkümen İlköğretim Okulu adını almıştır.2013 yılımdan itibaren Osman Ülkümen Orta Okulu adını almıştır. Okulun bina kullanım alanı 1025, bahçe alanı 4596 metrekaredir.

2-Okulumuza 2002 yılında  Fen laboratuarı, 2006 yılında ise Bilgi Teknoloji sınıfı açılmıştır.2006 Yılında kömürlü olan ısınma sistemi doğalgaza dönüştürülmüştür. Halen 13 derslik, 1 Bilgi Teknoloji Sınıfı, 1 müdür odası, 2 Müdür Yardımcısı odası, 1 rehberlik servisi, 1 öğretmenler odası, 1 çok amaçlı salon ve kütüphane, 1 hizmetli odası, 1 kazan dairesi, 1 malzeme deposu, 1 harita odası, 1 arşiv, 1 eşya deposu ve 1 teknoloji tasarım sınıfı ile eğitim faaliyetleri devam etmektedir.

3-İkili öğretim yapan okulumuzda 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında: 1 Müdür,2 Müdür Yardımcısı, 2 Rehber Öğretmen, 2 Ana Sınıfı Öğretmeni,  33 Branş Öğretmeni, 1 Memur, 1 Yardımcı Personel, 3 Sigortalı Personel Bulunmaktadır. 257 Kız öğrenci, 225Erkek öğrenci  Ana sınıfına kayıtlı 29 öğrenci bulunmaktadır.Okulumuzda toplam 519 Öğrenci bulunmaktadır

4-2003-2004  Eğitim-Öğretim Yılında iki öğrencimiz askeri liseyi, biri Anadolu lisesini, 2004-2005 Eğitim-Öğretim Yılında iki öğrencimiz Anadolu lisesini, 2006-2007 Öğretim yılında 2 öğrencimiz Anadolu Lisesini sınavla kazanmıştır.2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılında 2 öğrenci Anadolu Lisesini,2008-2009 Öğretim yılında 6 öğrencimiz Anadolu Liselerini, 12 Öğrencimiz Meslek liselerini sınavla kazanmış, öğrencilerimizin % 90’ı üst öğrenimlerine devam etmektedir. 15 Öğrenci çeşitli liseleri sınavla kazanmıştır(Meslek Liseleri). 2009-2010 Eğitim Öğretim yılında 8 Öğrencimiz Anadolu Liselerine,25 Öğrencimiz çeşitli Meslek Liselerini kazanmıştır.Okulumuzda kültürel, sportif ve sosyal faaliyetlere ağırlık verilmektedir. 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılında Yenimahalle İlçe Kaymakamlık Kupasında minik erkek futbol takımımız 2. Kız futbol takımımız ise 3. olmuştur.2008-2009 öğretim yılında 1 öğrencimiz kültürel yarışmada (Şarkı yarışması) 2. olmuş, güreşte bir öğrencimiz Ankara’da dereceye girmiştir.Okulumuzda 2005 yılından itibaren futbol Takımı süreklilik kazandırılmış İl ve İlçede yapılan kültürel ve sportif yarışmalara düzenli katılım sağlanmıştır. Ayrıca okul içi çeşitli kültürel ve sportif yarışmalar planlanıp uygulanmaktadır.2005 yılında yayın hayatına başlayan ve okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ‘ Sıra Bizde’ adlı dergimiz her yılın Mayıs ayı sonunda yayınlanmaktadır. Ayrıca okul veli kaynaşmasının sağlanması amacıyla her yıl mayıs ayının sonunda okul kermesi düzenlenmektedir.2013/2014 Eğitim Öğretim yılında çocuk oyunları yarışmasında 6.sınıf öğrencilerimiz ilçe ikinciliği almıştır.

5-Okulumuz tüm paydaşları ile uyum içersinde çalışarak,5 yıl gibi bir sürede veli, esnaf ve yerel yönetim desteği ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nündü destekleri ile  okulumuzda bando takımı kurulmuş, A Bloktaki sınıflarının tümüne Internet götürülmüş, projeksiyon alımı yapılmış, bilgisayar alınarak öğrencilerimizin teknolojiden yararlanması sağlanmaya çalışılmıştır. B Bloktaki sınıfları için çok amaçlı salona ve laboratuara projeksiyon ve bilgisayar konularak derslerin görsel işlenmesine imkan sağlanmıştır.

6-Okulumuz ana sınıfı, öğretmenler odası ve idari odalar ve rehberlik odası yeniden düzenlenmiştir.Okulun dış cephesi sıva tamiri, olukların tamir edilmesi ve dış cephenin boyatılması yerel imkanlarla giderilmeye çalışılmıştır. Okulun temizliği için okul aile birliği bütçesinden temizlik şirketi ile anlaşma yapılarak daha temiz bir ortamda eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütülmesi sağlanmıştır. Belediye ile yapılan işbirliği ile 2008 yılında bahçe demirleri yenilenerek güvenlik arttırılmaya çalışılmış, 2009 yılında ise güvenlik kulübesi konularak hizmetlilerin birinin nöbet tutması sağlanarak güvenlik arttırılmıştır. Ayrıca okul güvenliği için alarm sistemi ve güvenlik kamerası yerel imkanlarla başarılmıştır.2013/2014 eğitim öğretim yılında öğretmen odası yenilenmiş,okul bahçesine basket potası ve futbol kaleleri yapılmıştır.

7-Okulun tüm bölümlerinde ve sınıflarda bilgisayar ve internet bağlantısı mevcut olup Eğitim-Öğretimde öğretmenlerimiz tarafından bilgisayar ve projeksiyon kullanılarak dersler işlenmektedir. Okulumuzun öğretmenleri eğitim materyali olarak fotokopi makinelerini sınırsız kullanmaktadırlar.

8- Okulumuzda toplam kalite benimsenmiş olup gelişim ve değişim sürekli hale getirilmeye çalışılmıştır.

Yayın: 31.08.2023 - Güncelleme: 31.08.2023 11:13 - Görüntülenme: 203