OSMAN ÜLKÜMEN ORTAOKULU'NDA SINIFLARIN OLUŞUMU

Okulumuzda sınıfların nasıl oluştuğu, merak edilen konulardan bir tanesi idi. Velilerimizin meraklarını gidermek için okul idaresine başvurduk.

Haberimizde verdiğimiz fotoğrafta, sınıfların dağılım listesinden anlaşılacağı üzere ve edindiğimiz bilgilere göre Osman Ülkümen Ortaokulu´nda yeni sınıfların oluşumlarında denge unsurunun ön plana çıktığını gördük. Buna göre:

- Tüm sınıflara eşit sayıda öğrenci verilmektedir.

- Tüm sınıflarda kız-erkek dengesi sağlanmaktadır.

- Tüm sınıflarda yıl sonu notu 90 puan ve üstü olan öğrenci sayısı eşittir.

- Tüm sınıflara Ahmet, Mehmet, Zeynep, Ayşe, Muhammed, Sude gibi yaygın isimli öğrenciler eşit dağıtılmaktadır.

Bu titiz çalışmaya rağmen velilerimizin sınıf değişimi talepleri ancak Şube Öğretmenler Kurulu kararı ile karşılık bulmaktadır.

Bu titiz çalışmanın örnek olacağı düşüncesiyle kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı hissettik.

08-08-2023

Yayın: 08.08.2023 - Güncelleme: 08.08.2023 23:07 - Görüntülenme: 890